Aki nem szerette Einsteint /20.01/
2015. január 20. írta: Skog

Aki nem szerette Einsteint /20.01/

Mára csak egy kisnáci jutott:

Paul Weyland. Antiszemita, NSDAP tag, koncentrációs táborbeli rab, kém.Unalmas élete neki sem volt.

1888-ban a mai napon született Berlinben, feltételezhetöen minimum középfokú végzettséggel rendelkezett és volt némi tehetsége a természettudományokhoz. Ö maga azt állította, hogy kémikusként végzett. Az elsö világháború után munkanélküli volt, majd alkalmi munkákból élt. Próbált sok mindent, összehozta például az összesen egyszer megjelenö nép-nemzeti újságot, a Német-Nemzeti Havilapot.

Igazából híres azzal lett, hogy 1920-ban indított egy kampányt a Relativitáselmélete ellen. Módszere igen egyszerü volt, felajánlott egy igen tekintélyes summát annak, aki az ö rendezvényén sorompóba lép(tudományosan) Einstein ellen. Meglebegtetett egy nagy adag tudományosan elismert nevet, akikröl tudta vagy sejtette, hogy a relativitás elmélet ellenzöi. Összesen kettö ilyen rendezvényre került sor, az elsön maga Einstein is ott volt. Ezen 1920 augusztus 24-ei rendezvényen Weyland mellett, Ernst Gehrcke német fizikus volt a föelöadó, aki "Relativitáselmélet egy tudományos tömegszuggeszió" címmel adott elö. A második hasonló rendezvényen 1920 szeptember másodikán, a német mérnök Ludwig Glaser adott elö, aki késöbb parádés pályafutást tudhatott magáénak a Harmadik Birodalomban. Einstein még 1920 augusztus 27-én adott a Berliner Tagblattban egy igen csípös választ az öt és elméletét kritizálóknak. Többek között azt is írta, hogy "ö elhatárolja magát a német nacionalistáktól, mert ö egy zsidó internacionalista, liberális véleménnyel".

Nem sokkal késöbb sor került a német tudomány egyik legkínosabb vitájára Philipp Lenard/azaz Lénárd Fülöp és Einstein között egy tudományos gyülésen Bad Neuheimban. Lénárd Fülöp az elsö magyar Nobel díjas tudós, fizikus, aki késöbb az árja, német fizika apostola lett, tudományosan teljesen elszigetelödött, mint a náci párt tudományos szócsöve erkölcsileg is súlyosan devalválódott. Na de 1920 szeptember 23-án Lénárd Fülöp még egy fajsúlyos tudós volt, aki a természettudósok és orvosok évi rendes összejövetelén egyszerüen a Relativitáselméletet zsidó csalásnak minösítette. No erröl tudosított Weyland igen boldogan a Német Ùjságban, hogy "az egyetlen pozitív ezen az ülésen, az volt köszönhetöen Lénárdnak, akinek a vezetésével a fizika megszabadulhat az öt megeröszakoló matematikai dogmáktól"

Ezek után 1921-ben nemzetközi útnak indult Einstein ellen kampányolva.

Einstein 1922-ben Nobel díjjas lett.

Weyland az SA-val vigasztalta magát, de onnan kirúgták, mert elhanyagolta kötelleségeit és fényderült némi bünözöi múltra. Tudtak az SA-nál is finnyásak lenni...

Ezért ö 1936-ban Prágába menekült és Hitler ellenesnek adta ki magát, hogy közben miböl élt, az egy nyitott kérdés marad. 1939-ben visszatért a birodalomba, rögtön le is tartóztatták és koncentrációs táborba dugták, habzó szájú antiszemitaként ez is egy eredmény.

A háború után az amerikaiaknak dolgozott, a CIA-nak, nem is lehetett eredménytelen, hiszen 1954-ben amerikai àllampolgár lett, elötte 1953-ban Hoovernél alaposan besározta régi ellenségét Einsteint, mindezt olyan sikeresen, hogy J. Edgar Hoover komoly vizsgálatot indított Einstein ellen, mert tuti az is csak egy kommunista. Mondtam, hogy Hoover egy tehetséges tag volt?

Weyland 1967-ben visszatért Németországba és ott is halt meg 1972-ben.

157_einstein_und_paul_weyland_einsteins_lebenslanger_.jpeg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teeundarchive.blog.hu/api/trackback/id/tr747090779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása