Náci ölt nácit, mégis a komcsik gyászolnak (04.07)
2023. július 19. írta: Skog

Náci ölt nácit, mégis a komcsik gyászolnak (04.07)

A mai napra jöjjön egy milyenek is voltak a nácik úgy igazából, avagy oszlassunk el egy pár tévhitet.

 

A Rieseberg Gyilkosságok

1933 júliusában járunk, Braunschweigtól nem messze. Hitler már megragadta a hatalmat (messze van már az a január vége), a lokális nácik is boldogan vadászgattak a német nép ellenségeire. Véltre, valósból már kifogytak vala.

Szóval június végén egy kedélyes, már-már forró nyári este elhatározták a fekete egyenruhás legények(Nem a barnák, csak a jegyzökönyvnek, kérem), hogy ök bizony éjnek, éjvadján is kiderítik ki volt az a megátalkodott, ki kicsit korábban szorólapozni mert a környéken. Föbenjáró bün ez, nem is kérdés, amit legjobban éjszaka lehet a fényre hozni. Nem lehetetlen, hogy az egykori munkásnegyed Eichtal pont olyan jól volt megvilágítva, mitha csak egy Tiborzc és Tsa referencia munka lett volna. De hagyjuk az iróniát másra, jöjjenek a tények.

Június 29-én éjjel két SS csoport éppen barátságos lakáslátogatásokat foganatosított, a hogyan éljünk békességben felebarátainkkal, ja nem. Vadásztak, ahogy az szokás volt, csizma, fekete egyenruha, fegyver. Azonban a sors kibabrált velük, éjszaka lévén sötét volt, a fekete egyenruha meg köztudomásulag jól veri vissza a fényt. Ja, nem.

Ki lött elöször, nem tudjuk, csak azt, hogy az SS tagja volt. Aki meghalt az is. Nem egy bonyolult biznisz volt ez.

Azonban. Friedrich Jeckeln, sajnos ezt a nevet magyarként is sajnos ismerni lehet, mert sok más durva háborús büne mellett ö volt a kamenyec-podolszkiji tömegmészárlás irányítója, ami sajnos a magyar Holocaust elsö felvonása volt, vagyis 33-ban még csak lett majd késöbb. Ekkor Jeckeln csupán a helyi Gestapo vezetöje, Freistaat Braunschweig egy picike német államocska, tartományrészlet a  mai Niedersachsenban. Jeckeln nem tartozott a náci elithez, csak a helyi Braunschweigi szinten. Ellenben már korán az SS sorait erösítette, így lett 33-ban ö a helyi rendörfönök. Jeckeln brutális, könyörtelen és törvénytelen volt, hatalomátvétel ide, vagy oda. Egy született Luca Brasi.

Dietrich Klagges, a braunschweigi miniszterelnök, a helyi némbör van és Jeckeln úgy gondolták, hogy itt a kiválló alkalom, hogy egy kicsit hivatalosan is gyilkoljanak, hamár ez a szomorú esett megtörtént. Talán még nagyobb megfélemlítés gyanánt, vagy csak az az áldott lendület vitte öket. Ki tudja?

Helldorf Gróf, igen a csávó a berlini barna balettböl, aki késöbb 44-ben ellenálló is szeretett volna lenni. Szép sztori az övé is. Szóval Graf Helldorf, mint berlini rendörfönök mondotta vala, egy megölt náciért 10-et kell megölni megtorlásképpen. 

Nem volt bonyolult a terv, az aljas gyilkosság miatt letartóztattak, bocsánat védöörizetbe helyeztek jó pár helyi kommunistát(százas nagyságrend). Kiválasztottak tizet, majd minden ítélet nélkül július 4-én Rieserbergnél egy majorságban kivégezték öket.

  1. Hermann Brehme
  2. Julius Bley
  3. Hans Grimminger
  4. Kurt Heinemann
  5. Reinhold Liesegang
  6. Wilhelm Ludwig
  7. Walter Römmling
  8. Gustav Schmidt
  9. Alfred Staats
  10. Wili Steinfass
  11.  Kurt Hirsch (?)

Igen tizet, nem nem írtam el, de az exhumáláskor 11-et találtak, az hogy az a hulla Kurt Hirsch lenne csak valószínüsíthetö. Nyugodjanak békében.

Lehetne ez a történet csak ennyi és így is szép példája a milyenek is voltak a nácik, de nem. A gyomros még csak most jön.

Nyilván nem engedték a hozzátartozókat a jelöletlen sírokhoz. A gyász, megemlékezés minden formáját tiltották, a hozzátartozókat zaklatták. Többen emigráltak is emiatt.

Frau Heinemannak azonban még keményebb próbatételek elé kellett néznie. Kurt Heinemann ugyanis félzsidó is volt, gyermekeik a nürnbergi törvényekben foglaltak szerint negyedzsidónak számítottak.Ezért(?)1941-ben a helyi gyámhivatal a négy gyermekböl a két fiút Güntert és Wolfgangot állami gondozásba helyezte, ami a Gyilkossági Központ Hadamart (Leánykori nevén Gyógyközpont Hadamar, milyen apró, kis változtatás csak) jelentette.

 Ez a Birodalom egyik Eutanázia Központját jelentette igazából.

Aktion T4. Ezúton üzenem a magyar oldal T4-es elkövetöjének, hogy csak egyszer futunk össze élöben, de becsszó gépelni nem fog többet. A Wikipedia bája. Amit én írok, az miért frankó? Mert leellenörzöm, mert leellenörizhetö. Forrásokkal böven adatolható, amit most leírtam. A két Heinemann fiúnak sem volt semmi baja, ahogyan sok más társuknak sem, viszont az biztos, hogy csak ebben a programban jóval több mint ötezer gyermek lett megölve, elgázosítva. 

Tehát a fiúk Hademarba kerültek, a német eutanáziaprogram egyik központjába. Nem is jöttek ki többett. Pont mint apu védörizete.

A dráma, a drámában, hogy 1943 július 6-án az elsö fiú meggyilkolása után az anya minden követ megmozgatott, hogy legalább a másodikat kimentse. Nem sikerült. Ö 1943 augusztus 14-én lett megölve. A két lány és Frau Heinemann túlélték a háborút.

Tanulság, az van dögivel. Kérdés van-e még valaki, aki akar még tanulni.

  • A nácik sohasem voltak demokraták, sohasem játszottak fairül.
  • Nincs olyan mondat a nácikkal kapcsolatban, hogy csak.
  • Korra, nemre, vallásra, pártpolitikai állásra sem voltak tekintettel
  • A nácik barbarizmusban verhetetlenek.

 

reinhold-liesegang-nachricht.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teeundarchive.blog.hu/api/trackback/id/tr8618173620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása