Az Európai Unió avagy mire nem jó a Hipochondria /08.05/
2014. május 08. írta: Skog

Az Európai Unió avagy mire nem jó a Hipochondria /08.05/

Ma kanyarodjunk vissza az ellenálláshoz, az úgynevezett Európai Unióhoz(EU).

Ma közülük mutatom be Georg Groscurth-ot.

Georg 1904-ben Unterhaunban született, ez gyakorlatilag a mai Németország közepe, egy mezögadasági gazdálkodó fiaként. Orvosnak tanult és kis túlzással körbetanulta a német nyelvterületet a helyi Marburgtól Bécsig. 1930-ban Berlinben fejezi be tanulmányait és helyezkedik el ott a Kaiser-Wilhelm-Gesellschaft zur Förderung der Wissenschaften für Physikalische Chemie-nél(ez nagyjából az MTA-nak felelt meg ott). Igen a németek tudnak dolgokat elnevezni. Itt meg jól megismerkedik mindenféle felforgató elemmel, köztük Robert Havemann-al akivel a marxista Ùj kezdet nevü csoportban kezd el politizálni. 1933-ban mint nem rendszerhez simuló lelkületü dolgozót elbocsájtják, Berlin Moabit kerületében a helyi kórházban kezd el praktizálni, ahol idövel föorvos majd a kórház ideiglenes vezetöje lett. 1940-töl tanít az akkor még III. Frigyes Vilmos nevét viselö Humbolt Egyetem részét képezö orvosi karon. Ha nem lettek volna a nácik, akkor ez egy teljesen korrekt karrier lett volna. Ha.

A nácizmussal a kezdetek óta élesen szemben álló orvos, pontosan látta mi történik a náci Németországban. Tudta, hogy jó sok kollégája a származása miatt tünt el a szakmából és mint kommunista kapcsolatokkal rendelkezö értelmiségi tudta a legelejétöl fogva a nácik, hogyan intézik ügyes-bajos dolgaikat. 1939-re megalapította feleségével és barátaikkal, elvtársaikkal az Európai Uniót. Ez az ellenálló csoport széles palettán tevékenykedett, Georg maga zsidókat és menekülöket bújtatott, hamis orvosi igazolást álított ki többeknek katonai alkalmatlanságról és mivel a szerencse úgy hozta ö kezelte Rudolf Heß-t. Heß többek között hipochonder is volt, ez pedig kiválló lehetöséget kínált Georgnak, hogy ügyesen jól megbeszéltesse öt. Többek között ök is idöben tudták volna értesíteni Sztálin, arról a bizonyos támadásról, de a kacska kezü grúz ekkoriban a nagyon hülye államférfi mellett a nagyon süket szerepébe is beleélte magát. Mert a hír tölük is eljutott oda. Ha.

Az egyre sürüsödö tevékenységek mellett nem csoda, sajnos, hogy 1943 öszén lebuktak. Ö is megismerkedhetett Herr Freisler vérbíróval és kellemes orgánumával, itt sem volt kétség mi lesz a verdikt. Halál.

Ma Berlinben utca és park is viseli a nevét. Nyugodjon békében ö is.

8747_2.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://teeundarchive.blog.hu/api/trackback/id/tr526135045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása